Pasta z awokado

16 kwietnia 2014

Pastę z awokado podsunęła mi od nos Modna Komoda i od tamtej pory zakochałam się po uszy w tym smaku! Jeśli również chcielibyście się z nim zapoznać ten przepis jest dla Was stworzony. Kilka chwil i mamy zdrową, przepyszną przekąskę.

Składniki:
• awokado
• ząbek czosnku
• garść orzechów włoskich
• łyżka soku z cytryny
• szczypta soli
• świeżo zmielony pieprz
• pieczywo

Miąższ z dojrzałego awokado rozgniatamy widelcem. Przez praskę przeciskamy czosnek, dodajemy sok z cytryny - dzięki niemu nasze warzywo pozostanie zielone, a jednocześnie będzie smaczniejsze. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Lubię chrupiące akcenty w potrawach dlatego do mojej pasty dodałam pokruszone orzechy włoskie. Gotową pastą smarujemy wcześniej zgrillowane pieczywo i zajadamy!




9 komentarze

  1. Ta pasta musi być pyszna :) Bardzo lubię awokado więc na pewno sprawdzę ten przepis :) Ja robiłam podobną tylko zamiast orzechów dałam słonecznik :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Same pyszne składniki, muszę wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  3. oo muszę taką zrobić :) super przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm muszę się sama na to skusić!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja robiłam podobną pastę, ale z jajkiem. Była pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mi zupełnie awokado nie podchodzi, po prostu za nim nie przepadam :(

    OdpowiedzUsuń